Over ons

Wie zijn wij?

Mijn naam is Anoek, en ik deel mijn leven in Terneuzen, Zeeland, met mijn partner, zoontje (7), en onze roedel chihuahua’s. Als echte dierenvriend ben ik opgegroeid met onze eerste hond, Tessa, een kruising dalmatiër, die helaas overleed toen we beiden 16 waren.

Op mijn 20e kocht ik mijn eerste eigen hondje, “Daisy”, die ik dacht was een “rasechte” Chihuahua. Later bleek ze een mix van Chihuahua x Teckel te zijn. Ondanks het ontbreken van een stamboompapier maakt dit haar niet minder leuk, lief en aardig. Gelukkig is ze nu, 14 jaar later, nog steeds bij ons en noemen we haar de Mascotte van onze chihuahua familie!

We fokken af en toe een nestje (uitsluitend langhaar) chihuahua’s volgens de regels van de Chihuahua Vereniging Nederland, de EGCN en de Raad van Beheer. Alle pupjes krijgen een officiële F.C.I. Stamboom en DNA-certificaat. We voldoen aan het Besluit Houders van Dieren (Honden & Kattenbesluit) en hebben een UBN-nummer, in overeenstemming met de vernieuwde regels omtrent Identificatie & Registratie (I&R).

Onze fokactiviteiten zijn voornamelijk voor onszelf, waarbij we altijd de eerste keuze uit een nestje zullen nemen. Helaas kunnen we niet alle pupjes zelf houden, waardoor er af en toe een pup beschikbaar komt voor het beste huisje.

Mijn eerste showhondje.

In augustus 2013 zijn mijn partner en ik gaan samenwonen, en dat markeerde het besluit om een echte raszuivere chihuahua met een FCI-stamboom te verwelkomen. Dit werd mijn eerste showhondje, Lulu Masti Clan Audrey Hepburn, roepnaam “Happy”. Samen hebben we deelgenomen aan vele shows, en ik ben ontzettend trots op haar en wat we samen hebben bereikt.

Omdat Happy in shows meeliep, wilde ik mijn vaardigheden verbeteren en ben ik wekelijks ringtraining gaan volgen bij de KC in Axel, Zeeland. De ringtraining werd verzorgd door Frank & Sylvia van Tatenhove van El Minjas Lhasa Apso. Door hun begeleiding heb ik steeds meer kennis opgedaan over de wereld van showen en fokken, wat ik als zeer leuk en interessant heb ervaren.

Begin 2015 kreeg ik het opwindende nieuws van Frank & Sylvia dat hun vriend Marco Tomei uit Italië een nestje Chihuahua’s had. Dankzij hun hulp kreeg ik de kans om een chihuahua uit Rome te halen! Het was een spannende ervaring, aangezien ik geen idee had hoe het proces verliep om een hondje uit het buitenland te laten overkomen. Gelukkig kreeg ik veel ondersteuning. Nadat alles was geregeld, ben ik samen met Sylvia voor 3 dagen naar Rome gereisd om mijn nieuwe chihuahua op te halen. Haar naam is That’s Amore in Albany, en ze is werkelijk prachtig! Ik ben Frank en Sylvia eeuwig dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring. Helaas is Frank nu niet meer onder ons, maar deze herinnering zal altijd in mijn hart blijven ♥.

Mijn eigen chihuahuakennel!

Na deze fantastische ervaring was het tijd voor een nieuwe uitdaging: onze eigen chihuahua kennel!

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor het type chihuahua, en ook wij hebben de onze gevonden. Ik wilde me verdiepen in het fokken van chihuahua’s om hopelijk een bijdrage te leveren aan de verbetering van het ras. Zoals ik al eerder aangaf, fok ik voornamelijk voor onszelf. Ik maak zorgvuldige keuzes in combinaties, in de hoop een pup te fokken die we kunnen aanhouden voor toekomstige fokplannen. We fokken niet om aan de vraag te voldoen, maar streven naar verbetering. Mijn doel omvat niet alleen het uiterlijk, maar ook het innerlijk; karakter en gezondheid zijn even belangrijk!

Het doel dat ik voor ogen heb, is geen doel dat je in 2 jaar kunt bereiken; het is een plan voor 10, 20 of zelfs nog meer jaren! Zoals het gezegde luidt: waar een wil is, is een weg!

Dit is het begin van hopelijk een prachtige toekomst met onze hondjes en vrienden als Chihuahua kennel BRIGHT ALBA.

Bright Alba, “heldere dageraad”,
Een nieuwe dag, een nieuw begin & nieuwe kansen!
Translate »