Over ons

Wie zijn wij?

Mijn naam is Anoek, ik woon samen met mijn partner, zoontje (6) en onze roedel chihuahua’s in Terneuzen, Zeeland. Al van jongs af aan ben ik een echte dierenvriend.
Vanaf mijn geboorte ben ik opgegroeid met onze eerste hond genaamd Tessa. Zij was een kruising dalmatiër en is helaas overleden toen wij beide 16 jaar oud waren.

Toen ik 20 jaar was kocht ik mijn eerste eigen hondje “Daisy”. Ik kocht haar als “rasechte” Chihuahua maar achteraf bleek zij een kruising Chihuahua x teckel te zijn. Ik was jong, onwetend en dacht toen dat een stamboom papiertje niet belangrijk was. Maar dit maakt haar daardoor natuurlijk niet minder leuk, lief en aardig! En gelukkig is zij nu 13 jaar later nog steeds bij ons! Wij noemen haar de Mascotte van onze chihuahua familie!

Wij fokken af en toe een nestje (uitsluitend langhaar) chihuahua’s volgens de regels van de Chihuahua Vereniging Nederland, de EGCN en de Raad van Beheer. Al onze pupjes krijgen dus een officieel F.C.I. Stamboom en DNA certificaat. Tevens zijn wij in het bezit van het Besluit Houders van Dieren (Honden & Kattenbesluit) en beschikken wij over een UBN nummer, hiermee voldoen wij aan de vernieuwde regels omtrent Identificatie & Registratie (I&R).

Wij fokken voornamelijk voor ons zelf en zullen dus altijd de eerste keuze nemen uit een nestje. Helaas kunnen we niet alle pupjes zelf houden, waardoor er af en toe een pup beschikbaar zal komen voor het beste huisje.

Mijn eerste showhondje.

In augustus 2013 ben ik met mijn partner gaan samenwonen en hebben wij besloten om een echte raszuivere chihuahua met FCI stamboom te kopen. Dit werd tevens mijn eerste echte showhondje! Haar naam is Lulu Masti Clan Audrey Hepburn, roepnaam “Happy”. Met haar heb ik al heel wat shows gedaan en ik vond het hartstikke leuk! Ik ben heel erg trots op haar en op wat wij samen allemaal hebben bereikt.

Omdat ik met Happy natuurlijk shows deed wilde ik ook wekelijks ringtraining volgen, dit deed ik bij de KC in Axel (zeeland). Ik volgde de ringtraining bij Frank & Sylvia van Tatenhove van El Minjas Lhasa Apso. Dankzij hun ben ik steeds meer te weten gekomen over de wereld van het showen en fokken. Het was allemaal zo leuk en interessant!

Begin 2015 vertelde Frank & Sylvia mij dat hun vriend Marco Tomei uit Italië een nestje Chihuahua’s had en dankzij hun kreeg ik de kans om een chihuahua uit Rome te halen! Ohh wat was dat spannend! Ik wist helemaal niet hoe dit werkte om een hondje uit het buitenland over te laten komen maar gelukkig kreeg ik zoveel hulp. Toen alles rond was en de pupjes het nestje mochten verlaten, ben ik samen met Sylvia voor 3 dagen naar Rome gegaan om mijn nieuwe chihuahua op te halen. Haar naam is That’s Amore in Albany! En wat is ze prachtig! Ik ben Frank en Sylvia hiervoor eeuwig dankbaar! Helaas is Frank nu niet meer onder ons, maar deze herinnering zal ik altijd bij mij dragen ♥

Mijn eigen chihuahuakennel!

Na deze geweldige ervaring werd het weer tijd voor een nieuwe uitdaging, onze eigen chihuahua kennel!

Iedereen heeft zijn eigen type chihuahua waar die voor valt, zo hebben wij ook het onze gevonden.
Ik wilde mij graag gaan verdiepen in het fokken van chihuahua’s zodat ik hopelijk een bijdrage kan leveren aan de verbetering van het ras en zoals ik al eerder aangaf fok ik voornamelijk voor ons zelf.
Ik weeg mijn keuzes voor combinaties dus altijd goed af, omdat ik hoop op een pup die ik zelf kan aanhouden om later ook weer mee verder te kunnen gaan. Wij fokken niet om aan de vraag te kunnen voldoen! en wij doen niet aan vermeerderen, wel aan verbeteren. Ik heb een bepaald doel en beeld voor ogen wat ik wil bereiken en wat ik graag wil zien in mijn chihuahua’s. Hiermee bedoel ik het uiterlijk maar ook het innerlijk; het karakter en de gezondheid zijn even belangrijk!

Het doel dat ik voor ogen heb is niet iets wat je in 2 jaar tijd kan bereiken, dit is een 10, 20 of nog langer- jaren plan! Maar zoals het gezegde luidt; waar een wil is, is een weg!

Dit is het begin van hopelijk een geweldig mooie toekomst met onze hondjes en vrienden als Chihuahua kennel  BRIGHT ALBA

Bright Alba, “heldere dageraad”,
Een nieuwe dag, een nieuw begin & nieuwe kansen!
Translate »