Over ons

Wij fokken af en toe een nestje volgens de regels van de Nederlandse Chihuahua Club en de Raad van Beheer. Al onze pupjes krijgen dus een officieel F.C.I. Stamboom en DNA certificaat.

Al van jongs af aan ben ik een echte dierenvriend. Vanaf mijn geboorte ben ik opgegroeid met onze eerste hond genaamd Tessa. Zij was een kruising dalmatiër en is helaas overleden toen wij beide 16 jaar oud waren.

Toen ik 18 jaar oud was kocht ik mijn eerste hondje. Ik kocht haar toen als Chihuahua maar achteraf bleek zij een kruising Chihuahua x teckel te zijn. Dit maakt haar daardoor niet minder leuk, lief en aardig! Wij noemen haar de Mascotte van onze chihuahua familie!

Mijn eerste showhondje.

Sinds augustus 2013 ben ik met mijn vriend gaan samenwonen en hebben wij besloten om een echte chihuahua met FCI stamboom te kopen. Dit werd tevens mijn eerste echte showhondje! Haar naam is Lulu Masti Clan Audrey Hepburn. Met haar heb ik al heel wat shows gedaan en wat vond ik dat geweldig! Ik ben heel erg trots op haar en op wat wij samen allemaal hebben bereikt.

Omdat ik met Audrey natuurlijk shows deed wilde ik ook wekelijks ringtraining volgen, dit deed ik bij KC in Axel (zeeland). Ik volg de ringtraining bij Frank & Sylvia van Tatenhove van El Minjas Lhasa Apso. Dankzij hun ben ik steeds meer te weten gekomen over de wereld van het showen en fokken. Het is allemaal zo leuk en interessant!

Begin 2015 vertelde Frank & Sylvia mij dat hun vriend Marco Tomei een nestje Chihuahua’s had en dankzij hun kreeg ik de kans om een chihuahua uit Rome te halen! Ohh wat was dat spannend! Ik wist helemaal niet hoe dit werkte om een hondje uit het buitenland over te laten komen maar gelukkig kreeg ik zoveel hulp. Toen alles rond was en de pupjes het nestje mochten verlaten, ben ik samen met Sylvia voor 3 dagen naar Rome gegaan om mijn nieuwe chihuahua op te halen. Haar naam is That’s Amore in Albany! En wat is ze prachtig!

Mijn eigen chihuahuakennel!

Na deze geweldige ervaring werd het weer tijd voor een nieuwe uitdaging, onze eigen chihuahua kennel!

Iedereen heeft zijn eigen type chihuahua waar die voor valt, zo hebben wij ook het onze gevonden. Ik wilde mij graag gaan verdiepen in het fokken van chihuahua’s zodat ik hopelijk een bijdrage kan leveren aan de verbetering van het ras en zoals ik eerder al aangaf fok ik voornamelijk voor mijzelf. Ik heb een bepaald doel en beeld voor ogen wat ik wil bereiken en wat ik graag wil zien in mijn chihuahua’s. Hiermee bedoel ik het uiterlijk maar ook het innerlijk, het karakter en de gezondheid zijn even belangrijk!

Het doel dat ik voor ogen heb is niet iets wat je in 2 jaar tijd kan bereiken, dit is een 10, 20 of nog langer- jaren plan! Maar zoals het gezegde luidt; waar een wil is, is een weg!

Dit is het begin van hopelijk een geweldig mooie toekomst met onze hondjes en vrienden als Chihuahua kennel  BRIGHT ALBA

Translate »